Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamarabb nyerünk meghallgatást?

Szentként hamarább nyerünk meghallgatást? Nem. Csupán tudunk miről beszélni, és azt is, hogy hogyan. Mi az, ami az Isteni szándék, és akarat előtt tiszta, és Hozzá méltó, minden gyarlóságunk tekintetében, mely így, mégis csodálnivaló. Csodálnivaló oly mértékben, amennyire átitatja az isteni Áldozat, a Megváltás, személyünket és személyiségünket érintően.

Minden imádság meghallgatásra talál. Kérdés maradhat mégis, hogy miért maradunk válasz nélkül, vagy miért nem azt a választ kapjuk, amit várunk.

Az biztos, hogyha közelebb lennénk, és azonosulnánk Jézus szándékával kitartva mellette, további szándékait is megismernénk. Ez nem jelenti azt, hogy nem kérnénk többé olyasmit, ami eltérő lenne akaratától.

Az isteni akarat sok mindenben párbeszéden múlik. Múlik azon, hogy szándékunk, mennyire olvad bele, mennyire azonosul és épül az Ő Szeretetszándékába, a Teremtő szándékba. Aki előtt lelkünk állapota, és java talán fontosabb minden másnál. A válaszunk közben születik meg, mely megfogalmazódik cselekedeteinkben, felajánlásainkban, szándékainkban és vágyainkban, mely egyre inkább nem lesz különb, és azonosul Isten akaratával.